Putanja

Почетна / Новости

Новости

Cлика
Ученици из продуженог боравка су са својим учитељицама Тањом Симић и Санелом Симић обиљежили Дан јабуке, истичући да је то једина воћка која има свој дан и да је симбол здравља и виталности. Кроз разне активности попут читања прича о јабукама, припремања сластица од јабука, прављења стабла јабуке учили су о важности јабуке у исхрани и о њеном животном циклусу назвавши је краљицом воћа.
Cлика
Ученици деветог разреда и продуженог боравка су реализовали радионице на тему менталног здравља дјеце у пандемији поводом обиљежавања Свјетског дана менталног здравља. Радионице у продуженом боравку под називом "Супер хероји у борби против вируса" ученици су реализовали са водитељима продуженог боравка Тањом Симић и Санелом Симић, док је са ученицима деветог разреда радионицу под називом "Ментално здравље дјеце пандемије" реализовала Теодора Пањков, психолог. 
Cлика
Промовисање важности књиге, њене улоге у друштву и изградњи личног идентитета постала је традиција у нашој школи с циљем популаризације књижевности и промовисања читалачких навика. Ове године тема су нам били неки од најпознатијих ликова дјечијих романа. Израдили смо пано са сликама најпознатијих ликова, и на тај начин изазвали наше другаре да погоде ко су. 
Cлика
Протекла седмица је под слоганом "Заједно можемо све" протекла у обиљежавању Недјеље дјечијих права.Ученици наше школе су у складу са епидемиолошким мјерама обиљежили ове важне дане уз занимљиве и едукативне активности које имају поруку, те указују на важност препознавања потреба дјеце у различитим периодима њиховог одрастања.Обиљежавање Недјеље дјечијих права има циљ да се много гласније, него иначе, чује глас дјеце, те да се њихова срећа, радост и осмијех ставе на врх приоритета родитеља, наставника и заједнице.  ...
Cлика
Данашњи празник, Дан српског јединства, слободе и националне заставе обиљежен је и у нашој школи. Петнаестог септембра десио се пробој Солунског фронта у коме је, једну од кључних улога одиграла српска војска, и овај датум за сав српски народ представља синоним слободе и независности. Стога су данас наставне јединице биле прилагођене овој теми присјећајући се историјских личности и догађаја који су допринијели слободи, независности и јединству српског народа.
0 0