Putanja

ИЗВРШЕНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

ОПШТИНСКА ТАКМИЧЕЊА У 2020/21. ГОДИНИ

 

15.04.2021 10:29
Cлика
 
Дана 27. фебруара почела су општинска такмичења у основним школама на подручју општине Модрича.
Прво одржано такмичење било је из православне вјеронауке, а најбоља е била ученица Ана Лукић заузевши прво мјесто, док је друго мјесто освојила Јована Боројевић.
Такмичење из физике одршано је 6. марта. Ученица седмог разреда Миљана Новаковић освојила је друго мјесто, док је трећепласирани био Ђорђе Кузмановић.
Ученица осмог разреда Стана Никић на овом такмичењу освојила је треће мјесто. Знање из физике показала је ученица деветог разреда Тијана Новаковић,која је освојила прво мјесто.
Дана 13. марта ђаци су се такмичили рјешавајући задатке из математике. На овом такмичењу знање су показали ученици седмог, осмог и деветог разреда. Ученица седмог разреда Ивона Лукић освојила је друго мјесто, а треће мјесто је заузела Миљана Новаковић. Ученик осмог разреда Милош Стјепић био је најбољи и освојио је прво мјесто. Такође, најбољи је био и ученик деветог разреда Лука Дринић са освојеним првим мјестом, док је ученица Маја Николић освојила друго мјесто.
Такмичење из српског језика одржано је 20. марта за ученике седмог разреда, на којем је ученица Ивона Лукић освојила друго мјесто, а Софија Лукић треће мјесто.
Ове школске године по први пут је одржано такмичење у рецитовању за ученике основних школа у двије групе. У јединственој групи за ученике од 2. до 5. разреда прво мјесто заузео је ученик другог разреда Вукашин Савић, док је Софија Лукић била најбоља у групи за ученике од 6. до 9. разреда. 
Пласиравши се на регионално такмичење, Вукашин Савић је освојио треће мјесто у казивању поезије.

Због сложене епидемиолошке ситуације, кризни штаб је донио одлуку да се откажу сва даља регионална такмичења, што се неће односити на предмете математика и физика.
На регионално такмичење из математике пласирао се ученик деветог разреда Лука Дринић.
На регионално такмичење из  физике пласирали су се сљедећи ученици:
1. Миљана Новаковић - 7. разред
2. Ђорђе Кузмановић - 7. разред
3.Стана Никић - 8. разред
4. Драго Пандуревић - 8. разред
5. Тијана Новаковић - 9.разред


Свим ученицима и њиховим наставницима менторима, Љиљани Тодоровић, Елени Омеровић и Драгици Маринковић честитамо на постигнутим резултатима и желимо много среће и успјеха у даљем раду и такмичењу.
0 0