Putanja

ИЗВРШЕНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

ОБАВЈЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У ШКОЛСКОЈ 2020/2021. ГОДИНИ У СШЦ У ВУКОСАВЉУ

 

16.04.2020 23:26
Cлика
 
Драги ученици завршних разреда основне школе,
Вријеме одлуке о избору занимања је пред вама. Које занимање одабрати? За коју се школу одлучити?
Одговори на ова питања нису увијек једноставни. Ради се о једној од најзначајнијих одлука у вашем живору којом ћете у великој мјери одредити свој професионални пут.
Да бисмо вам олакшали избор будућег занимања, припремили смо кратак опис занимања која можете уписати у наредној школској години у нашој школи:
  • ПОСЛОВНО-ИНФОРМАТИЧКИ ТЕХНИЧАР
  • ТРГОВАЧКИ ТЕХНИЧАР
  • МЕХАНИЧАР ГРЕЈНЕ И РАСХЛАДНЕ ТЕХНИКЕ
  • АУТО-МЕХАНИЧАР
  • ФРИЗЕР

ПОСЛОВНО-ИНФОРМАТИЧКИ ТЕХНИЧАР - школовање траје четири године, а завршетком школовања ученици ће стећи знања и вјештине за обављање економских и пословно-информатичких послова у предузећима, профитним и непрофитним организацијама, као и органима јавног сектора.
С обзиром на то да је евидентна потреба тржишта рада за пословним информатичарима који поред доброг познавања области економије, маркетинга и менаџмента, познају могућности примјене информационе технологије у подршци пословним процесима у предузећима, пословно-информатички техничар је врло атрактивно занимање.
Млади људи који немају намјеру да студирају имаће на располагању велики избор послова, а уколико планирају да студирају, ово занимање је одлична основа за факултет информационих технологија, економски факултет, а нарочито смјер пословна информатика на економском факултету.

ТРГОВАЧКИ ТЕХНИЧАР - четворогодишња стручна школа за коју у нашој школи већ годинама постоји велико интересовање. Ученици стичи знања како кроз теоретску, тако и кроз практичну наставу која се реализује у трговачким објектима. По завршетку образовања пружа се могућност запослења, као и могућност наставка школовања на разним факултетима ( економија, право, менаџмент...).

МЕХАНИЧАР ГРЕЈНЕ И РАСХЛАДНЕ ТЕХНИКЕ - ново занимање, а образовање траје три године, током којег се стичу потребна теоретска и практична знања релативно великог обима послова. По завршетку школовања ученици су оспособљени за обављање послова као што су: инсталирање, контрола, одржавање и поправка грејних, расладних и уређаја за климатизацију.
При инсталирању система за гријање користе нацрт по коме постављају радијаторе, цијеви, пумпу, котао и слично.
При монтирању расхладних и уређаја за климатизацију слиједе упутства произвођача о начину монтирања опреме и повезивања са изворима електричне енергије. Након инсталирања провјеравају рад цијелог система.
Обављају текуће одржавање и контролу система и уређаја, а по потреби врше замјену дијелова, отклањају кварове. Раде у затвореном или отвореном простору.

АУТО-МЕХАНИЧАР - Сматра се да је једно од најперспективнијих занимања трећег степена. Особе које посједују диплому квалификоване су за обављање свих поправки у оквиру моторних возила. Задужења која има свако запослен на овој радној позицији укључује и монтажу, односно демонтажу мотора, али и свих осталих механизама у оквиру конкретног возила. По завршетку школовања ученици су оспособљени за техничко одржавање возила, поправку свих појединачних дијелова, као и начин утврђивања квара како би се приступило њиховој поправци. Баве се контролом исправности аутомобила и сличних возила. Раде у затвореном простору.

ФРИЗЕР - образовање траје три године, што подразумијева теоретску наставу у школи и практичну у фризерским салонима. Посједујемо дугогодишње искуство у образовању овог занимања, а велики број наших ђака по завршетку школовања успјешно је запослено како у властитим тако и у осталим фризерским салонима.


О РОКОВИМА И НАЧИНУ УПИСА НАКНАДНО ЋЕТЕ  БИТИ ОБАВИЈЕШТЕНИ!

СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА БРОЈЕВЕ ТЕЛЕФОНА 053/ 707-377 ,

МОБИЛНИ И ВИБЕР 064/ 4459057 . 

СВИ УЧЕНИЦИ СУ КОД НАС ДОБРО ДОШЛИ!

ЗАТО НЕ ОКЛИЈЕВАЈ! ИЗАБЕРИ СВОЈЕ ЗАНИМАЊЕ У ЈУ СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР "НИКОЛА ТЕСЛА" ВУКОСАВЉЕ!!!

0 0